Uw verblijf in Brussel

Brussel, Kultuur, musea en haar "musts"

kultuur

Consulteer het officieel cultuuragenda dat door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest wordt uitgegeven.

 

Hierna vindt u onze aanbevelingen :

Het Kultureel Centrum van Oudergem is welbekend voor de kwaliteit van zijn programma en inzonderheid voor zijn "Paris-Théatre". Hier worden franse troepen en bekende acteurs ontvangen.

Het Paleis voor Schone Kunsten BOZAR

De Munt
Het Koninklijk Parktheater.
De "Comédie Claude Volter" biedt u een steeds gewaardeerd klassiek maar franssprekend programma aan, en dit op vijf minuten te voet van Le Valduc.

 

Wenst u electronisch tiketten te bestellen voor een klassiek concert ? Druk dan classictic.com.

 

Voor alle spektakels, toeristische bezoeken, tentoonstellingen, biedt de Fnac eveneens een electronische dienst.

Cinema

Het stadscentrum en de Guldenvlieslaan zijn met de metro of taxi bereikbaar na minder dan een half uur. Vlakbij en in een gezellige wijkzaal, de Stockel bioskoopzaal presenteert u alle recentelijke films. Programma’s zijn op cinebel consulteerbaar.

tentoonstellingen en musea

Grote tentoonstellingen verrijken de permanent tentoongestelde verzamelingen. Naast enkele grote klassieken zoals de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België, het Jubelfeestmuseum (Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis) en het Belgisch Centrum van het Beeldverhaal, telt Brussel meerdere minder bekende maar wel te ontdekken plaatsen. Consulteer de lijst van musea te Brussel.

 

Wij houden in het bijzonder van:

het Museum van Buuren naar de naam van een beroemde echtpaar van "Art Déco" verzamelaars die van hun huis een echt schatkamer hebben gemaakt
het Museum voor Schone Kunsten van Elsene, dat voor zijn hedendaagse kunstcolecties bekend is
het Museum voor Natuurlijke Wetenschappen met rijke paleontologische verzamelingen
het Koninklijk Museum voor Centraal Africa te Tervuren
het Horta Museum ("Art Nouveau") volgens de naam van de internationaal bekende belgische architect.

 

Zonder nog het Museum BelVue voor de liefhebbers van de geschiedenis van onze vorsten te vergeten. En onder het Koninlijke Plein, bezoekt u met belang en verwondering het Coudenberg met het gewezen paleis van Keizer Karel waarvan de indrukwekkende vestingen van de XVde eeuw dateren.

 

Een kleine "coup de coeur" verdient uw aandacht. Op de Grote Markt van Brussel behoudt één der huizen op het nr 10 haar traditie en dit is het Brouwershuis. Hier bevindt zich sedert de XVde eeuw de brouwersgilde die met de tijd de Belgische Federatie der Brouwers is geworden (Belgian Brewers). Maak hier even een pauze op het Biermuseum in haar kelders en drink een pintje tot de gezondheid van uw gastenvrouw Patricia … die hier een groot deel van haar loopbaan volbracht. Een echte belgsiche bier zal u worden aangeboden die u gaat moeten identificeren...

 

BruExpo, het Tentoonstellingspark van Brussel bevindt zich op 35 mn met de metro en 20mn met de wagen.

Toerisme

 Brussel is een stad van kunst en geschiedenis. Raadpleeg onze gidsen bij ons thuis. Verder bezoekt u op de Grote Markt het Toerismebureau en virtueel de web-site van de Stad Brussel.

Merkwaardige adressen voor uw avondmaal of lunch, wat leesgenot, shopping of brocantjes

In de nabije buurt apprecieren wij:

 

Voor een gezellige maaltijd op korte afstand

 Singha taverne (te voet), thaïse restaurant in de Guide Michelin vermeld.

La sœur du Patron en Le Briefing bieden u een wereldkeuken aan.
De universitaire wijk van de nabije ULB-VUB met haar jeugdambiance en brasserieën.
Wat verder, ontdekken de liefhebbers van smaken uit Azië de indische keuken bij onze goede vriend Mohit bij de Star of India.

En als u nog meer wenst te ontdekken, vindt u zeker goede plaatsen op de lijst van de Brusselse restaurants op www.resto.be. Wij kunnen u steeds onze opinie meedelen.

 

Boekenliefhebbers en shopping 

U gaat met genoegen de mooie boekenhandel ontdekken van de UOPC in onze wijk gevestigd.

Voor shopping komt u terecht in het Woluwe-Shopping-Center te Sint-Lambrechts-Woluwe of in de buurt van het Dumontplein te Stockel. Voor de lunch pauze, stopt u in één van de talrijke restaurants van de wijk.

 

Snuisteren op rommelmarkten

Op de "Place du Jeu de Balles",  op de Zavel,  en vooral op de brocante van de "Carrefour shopping" van Oudergem (3e zondag van de maand) of van Waterloo (elke zondag) of nog van de Sint-Lambrechtsplein (1ste zondag van de maand). Raadpleeg de lijst van brocanten.


sport

Het Zoniënwoud vlakbij, een paradijs voor wandelaars en fietsers. Kaarten zijn er te vinden 

het Rood-Klooster als vertrekpunt van een gezellige wandeling te voet.
De oude tramspoor van Watermaal-Bosvoorde naar Sint-Pieters-Woluwe, die een fietspad is geworden
en nog meer bij ons, het Woluwepark die u een beluchte wandelingswijk aanbiedt naast de Tervurenlaan.

Fitness liefhebbers zullen een centrum vinden vlakbij Le Valduc. Zwembaden bevinden zich in Etterbeek en in Watermaal-Bosvoorde.